torstai 25. huhtikuuta 2013

Haloo Helsinki!

Lyöttäydyimme viikonloppuna siskoni kanssa miestemme peli- ja kaudenpäättäjäismatkalle  Helsinkiin suunnitelmissamme tyttöjen shoppailureissu. Puolustukseksemme voimme sanoa, että se oli alkujaan mieheni ehdotus. Nukuimme myös omassa hotellihuoneessamme, minä, tyttäreni ja siskoni, joten pojat saivat viettää pelin jälkeen päättäjäisiään ihan rauhassa.

Yövyimme Sokos Hotel Presidentissä Eteläisellä Rautatiekadulla. Hotellin eteen pysähtyessämme tyttäreni huusi ihastuksissaan: "Kato linna, minä haen piisessamekon ja menen sinne tanssimaan!" Huomio oli kiinnittynyt tien toisella puolella sijaitsevaan Luonnontieteelliseen museoon, joka kieltämättä kyllä näyttää hieman linnalta.






Hotellihuone piti tietysti tarkistaa läpikotaisin: nurkat koluta ja räpsäyttää kaikki lamput päälle. Puhelin herätti erityistä kiinnostusta. "Haloo, onko mumma siellä? Minä olen täällä hotellissa..." Ovat nuo lankapuhelimet näille meidän pikku diginatiiveille melkoisia ihmetyksen aiheita, vaikka osasi neiti sitä kuitenkin sentään "käyttää", varmaan nähnyt kirjoissa vastaavia..?









Hotellihuoneen pikaisesti läpi käytyämme suuntasimme lounaalle toisen siskoparin kanssa.



















Syötyämme kello olikin jo niin paljon, että kiire tuli kaikkiin suunniteltuihin kauppoihin. Kiirettä ei helpottanut yhtään se, että kaksivuotiaani heittäytyi tuulistaan sille hankalimmalle ja vuoron perään joko kiukutteli tai juoksi karkuun ympäri kauppoja ja niiden lattioita. Siskoni luovutti jossain vaiheessa "me tytöt shoppailemassa" -ajatuksen suhteen ja suuntasi omin päin kaupoilleen todeten, että "en taidakaan haluta lapsia." Siinä sitten niska-hartiapäänsäryssä ison mahani kanssa naperon perässä juostessani ja reissuissa rähjääntyneitä matkarattaita työntäessäni jupisin itsekseni

1. Älä ikinä muuta lapsen kanssa Helsinkiin.
2. Älä ikinä lähde shoppailemaan uhmaikäisen kanssa Helsinkiin.
3. Älä ikinä lähde shoppailemaan uhmaikäisen kanssa piste.

Huomasin nimittäin lukuisia kertoja isoja, todella painavia ovia aukoessani ja niistä erilaisilla tyyleillä rattaiden kanssa työntyessäni, että

1. Helsingin liikkeissä (ainakaan niissä joissa tuon parituntisen aikana vierailin, tai sitten kuljin vain Stockmannilta sisään ja ulos) ei ole useinkaan liukuovia vaan juuri noita raskaita ovia, yleensä vielä kaksin kappalein.
2. Helsinkiläiset eivät todellakaan tarjoudu auttamaan ovien kanssa, edes silloin kun koetat merkitsevästi vilkuilla ympärillesi.
3. Joka paikassa on ihan järkyttävän paljon
  • ihmisiä
  • portaita
 jonka seurauksena rattaiden kanssa liikkuminen on ajoittain erittäin haastavaa.

Muuten ei Helsinkiin muuttaminen olisi tullut edes mieleen, mutta välillä olen leikitellyt ajatuksella lähinnä sen vuoksi, että oman alani työtilanne on pääkaupunkiseudulla huomattavasti kotikaupunkiani parempi. Mutta vahvistuivatpahan aiemmat ajatukseni tuon iltapäivän aikana.







Seuraavana päivänä hotellilta lähtiessämme mieheni ilmoitti jättäneensä auton hallille Töölöön (perustelu oli melko kelvollinen: poistui pelistä ambulanssilla kun käsi meni sijoiltaan), mutta vakuutteli sen olevan "ihan lähellä". Suhtauduin skeptisesti, sillä mieheni on (ainakin liikkumisen suhteen) vähintäänkin yhtä optimistinen kuin minä pessimistinen. Suostuin kuitenkin kävelemään, vaikka kantamuksia oli taas viikonloppureissulle kertynyt aikamoinen määrä.






Aurinkoisia, lähes autioita Helsingin katuja tallustellessamme jouduin myöntämään, että keväisen sunnuntaiaamupäivän tunnelma Helsingissä oli hieno. Heti perään piti kuitenkin todeta, että kevätauringossa kaikki näyttää ja tuntuu kivalta kun ilmassa on niin paljon iloa, toivoa ja odotusta pitkän talven jälkeen.















Liekö ollut julmaa pistää mies kantositeessään rattaita työntämään, mutta itsepähän halusi kävellä ja se "ihan lähellä" näyttäisi google mapsin mukaan olevan lyhimmillään 2,4 km (emmekä edes kävelleet näköjään sitä kaikista lyhintä reittiä) ja mulla alkoi vähän matkalla supistella ja ja ja...









Mutta oli oikein mukava viikonloppureissu pienistä koettelemuksista huolimatta! Oi tämä kevät ja aurinko! Helsinki tosiaan näytti molempia puoliaan, joten lopulta asenteiden suhteen lähtöasetelma ei juurikaan muuttunut. Poikkesimme kotimatkalla vielä Espoossa, siitä mahdollisesti vielä hieman lisää myöhemmin.

11 kommenttia:

  1. Voi ei, mua alkoi naurattamaan tätä lukiessa! Kuulostaa niin teidän poppoolta, toinen haluaa kävellä vaikka käsi olisi kantositeessä ja ja... Uhmaikäisen kanssa shoppailu ei kyllä kuulosta rentouttavalta, sen sijaan tuo kuukauden ikäinen vauva on ollut mainio shoppailukaveri ja olen yllättynyt, miten hyvin Tampereella pääsee kaupoissa liikkumaan vaunujen kanssa. Tulkaa siis takaisin tänne! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ollaan me kyllä sellainen parivaljakko, että välillä miettii miten ihmeessä olemme toisemme löytäneet :D Saapi nähdä kumpaan suuntaan tämä meidän tyttäremme kallistuu, vielä on on aika tasaisesti ominaisuuksia molemmilta.

      Autolle päästyämme koko muu joukkue ja siskoni (jotka jäivät lähtiessämme hotellille vielä hengailemaan) karauttivat paikalle tilataksilla... Nyt muuten tuli vasta mieleen, että kas kummaa kun kaikkien muidenkin autot näköjään olivat hallin pihassa..?

      Joo, vauvan kanssa, ja vielä yksivuotiaankin, pyörin kans paljon kaupungilla, mutta enää ei kyllä jaksa. Jotenkin sen yksivuotiaan päättömän menon perässä vielä pysyttelee, mutta nyt kun tietää, että lapsi ymmärtää jo ja iso osa on vain tahallista vastaanhangoittelua niin meinaa hermot mennä. Voi olla, että tuo masu ja hormonit tekevät myös osansa...

      Tampere ois kyllä edelleen ihan ykköspaikka jos johonkin olisi pakko muuttaa, mutta on tämä kotikaupunki aina vaan niin rakas, että helpolla en täältä lähde :)

      Poista
    2. P.S. Se yksi kantositeineen kävi muuten keskiviikkona spinningissä, älä kysy miten. Eikä puhettakaan mistään saikuista, kolme viikkoa oli tohtori kuitenkin kirjoittanut...

      Poista
    3. Voi hyvänen aika. :D Se pitäisi sitoa sänkyyn kiinni sairastamaan. Vaikka mä olen juurikin tota sorttia myös, joka tunkee väkisin urheilemaan, kyllä spinningissä pärjää yhdellä kädellä. :) Aikanaan menin aika pian jalkatähystyksen jälkeen crossing-tunnille ja ohjaaja tuli kysyyn multa jossain vaiheessa että onko kaikki hyvin, varoin polveani ja näytin vähän tuskaiselta. Sanoin että toivun vielä leikkauksesta johon se totesi että sähän olet täällä aina, hän ei ihmettele ettet pysynyt poissa vaikka sattuukin. Heh.

      Mä uskon että tasapainotatte hyvin toisianne ja lapsista voi siis hyvinkin tulla juurikin teidän sekoitus. :)

      Poista
    4. Sekoitus voisi olla ihan hyvä :)

      Poista
  2. Kivalta vaikutti viikonloppu uhmailukohtauksista huolimatta. Ja hienoja kuvia oot saanut otettua! Vaikka Helsinki onkin kiva paikka vierailla, niin kyllä mäkin äänestäisin sen puolesta että jos meinaatte jonnekin muuttaa, niin Tampere olis oikein oiva paikka. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Oli kyllä kiva viikonloppu tantrumeista huolimatta, ne nyt vain taitavat kuulua tämän hetkiseen elämään, oltiin missä tahansa... Vaikka nyt ei kyllä ole taas pariin päivään tullut pahempia kop kop. Saapi nähdä miten Italiassa... Olin tosiaan laskenut sen varaan, että sitten "isi hoitaa", mutta nyt sillä isillä onkin käsi kantositeessä... No, onhan tässä vielä viikko aikaa parannella... :)

      Kyllä se Tampere voisi olla ihan hyvä vaihtoehto jossain vaiheessa. Viimeistään sitten kun tämä "uusi vauva" alkaa oleen päiväkotiin sopivassa vaiheessa pitää alkaa ihan toden teolla miettiä "mitä haluan tehdä isona". Ja tässä tapauksessa se tarkoittaa, että olenko valmis tekemään lyhyitä pätkähommia vai haluanko ihan oikeasti tavoitella jonkinlaista kunnon työkokemusta...

      Poista
  3. Ihana & rakas Helsinki!!! Tuli oikein koti-ikävä ensimmäistä kertaa kun katselin kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaanko liikuttu tutuilla hoodeilla? :) Mulle Helsinkin on sinänsä mielenkiintoinen mysteeri, että kaikki paikkojen ja katujen nimet kuulostaa ja näyttää tuttuakin tutummalta, mutten ihan oikeasti hahmota sitä paikkaa yhtään, kuljen vain muiden perässä niin kuin kaikilla reissuilla... Siihen Helsinkiin voisi kyllä joskus perehtyä ihan oikein kartan kanssa niin että alkaisi pikkasen hahmottaa sitä kokonaisuutena...

      Mitäs sinne kuuluu? Alkaako olla jo kesä?

      Poista
  4. Hyvä tytöt, täällä on NIIN oikea henki. Minä aloin jo odottaa teidän kuopuksen päiväkoti-ikäistymistä. :) Tervetuloa Tampereelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, katsotaan nyt miten tässä vielä käy, tämä nyt on vielä ihan brainstorming -asteella ;) Mutta siellä Tampereella kyllä olisi paljon teitä rakkaita ystäviä!

      Poista