maanantai 26. toukokuuta 2014

Kolmevuotiaan hienotunteisuudella

Hissin ovet aukeavat, ja juuri ennen kuin vieressämme seisonut nainen on ehtinyt poistua, esikoinen kysyy kovaan ääneen:

"Äiti, tykkäätkö sää tosta ihmisestä?"

* * *

Olemme kaupassa tukkineet käytävän kärryillämme. Takana oleva nainen pyytää ystävällisesti meitä väistämään ja siirrän kärryämme anteeksipyytäen. Juuri kun nainen on kohdallamme tyttäreni kysyy närkästänyneenä:

"Äiti, miksi tuo ihminen etuilee??"

* * *

Punkkarityyliin pukeutunut nuori nainen kävelee ohitsemme kadulla ja siinä hänen perässään talsiessamme tyttöni kajauttaa:

"Ohhoh, onpa erikoinen asu! Äiti, miksi tuolla ihmisellä on tuollaiset vaatteet? Miksi sillä on noin valkoiset hiukset?"





 No, jos ei muuten, niin onhan tuo ainakin kovin sukupuolisensitiivinen...


6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Näitä ihania juttuja ois kyllä joka päivä niin monia, että toivoisi et voisi oikeasti jotenkin tallentaa niitä paremmin kun yleensä ne vaan sit unohtuu nopeasti niin, että saan vain itsekseni olla niitä naureskelemassa :)

      Poista
  2. lasten ja imeväisten suusta ne totuudet julki, eiks sitä silleen sanoata :D pikkuinen pimunne ei viel taida sanoa mitään, joten nauttios ( oikeesti molemmista )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinhän se taitaa olla :) Noissa tilanteissa pitää vaan vastata nopeasti matalalla äänellä jotain, muuten kysymys esitetään uudestaan ja vielä kovemmalla äänellä... Pikkupimu sanoo vasta yksittäisiä sanoja, ensimmäinen sana oli "kakka", liekö isosiskon "kakkapytty sitä kakkapytty tätä" -vaihe ollut syynä? :D Oli kyllä jo tapaillut "ätä, äti" -sanaa ennen sitä, mutta kakka oli ihan ensimmäinen "kunnolla" sanottu sana... "Äiti" tuli kyllä ihan oikeaoppisesti heti melko pian perään. Onpa nyt koettu sekin ihanuus kun kaksi lasta huutaa kurkku suorana ÄÄÄÄÄÄÄIIIIITTTTTIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!! Mutta ihanaahan tämä oikeasti on, noista ohimenevistä uuvuttavista hetkistä huolimatta :)

      Poista
    2. tuo meidän pikkupimu Bim on ollut tuossa kakkaiässä nyt suurin piirtein vuoden verran (tai ainakin sinne päin) eka kerran kun kuulin hänen "kakkaa" puhuvan oli se ihan kunnon loru "bajsbatibajsbatibajsbajsbajs" silleen mukavan rytmisesti ja fammo eli mä olin kovin yllättynyt Tuo saattaa tulla ilmoille ihan milloin vain ja tytön naama peruslukemilla. Viimeks tavatessamme eli muutama päivä sitten tuli pelkkä bajs keskellä jotain ihan muuta asiaa, mikä tuntui tosi huvittavalta.Se ikä kestää vissiin ihan kouluikään asti. Kun on isosisko opettamassa, ei aivan kummallista, että teidän pikkupimun eka sana kakka. :)

      Poista
  3. Miten kaikki ohikiitävät hetket, sanotut sanat, aistitut tunnelmat, monimuotoiset ilmeet saisikaan kaikki tallennettua... Ihmeellinen on ihminen on kaikkine vivahteineen! Ihmeellisiä ovat lapsenlapseni, mutta niin vähän saa tallennettua tulevaisuuden muistelohetkiä varten. Siksi kiihkeästi on elettävä jokainen hetki, jonka heidän kanssaan saa jakaa. Kiihkeästi...rakastaen! Carpe Diem!

    VastaaPoista