perjantai 9. toukokuuta 2014

Viiden kohdan haaste

Amanda antoi blogissaan viiden kohdan haasteen - minulle muuten ensimmäisen blogihaasteen ikinä.

 1. Lempiväri sisustuksessa


Omissa vaatteissani minua ovat viehättäneet aina ja ikuisesti tietyt (pääasiassa murretut) vihreän sävyt. Eniten ehkä siksi, että ne mielestäni sopivat minulle. Sisustusvärin valinta ei olekaan ihan niin yksinkertainen. Yleisesti ottaen voisi kai sanoa, että sisustuksessani pidän pehmeistä, hillityistä ja luonnollisista väreistä ja sävyistä.




Mielenkiintoista muuten, miten moni väri voi näyttää toisen päällä tai toisen kodissa tosi hyvältä, vaikkei sitä itselleen osaisi ollenkaan kuvitella. Oma väritys tietysti saattaa rajoittaa vaatteissa käytettävien värien valikoimaa, mutta millä perusteella valitsemme kaikista olemassa olevista ihanista vaihtoehdoista sisustukseen juuri ne "oman näköiset" värit ja jutut?




Viisi vuotta sitten kun remontoimme kotiamme, suunnittelin olohuoneeseen ja eteiseen harmaata, jossa on hiven sinistä. Lopputulos olikin seinässä (valosta riippuen) aika sininen, mutta olen pitänyt siitä, vaikkei ihan alkuperäistä ajatusta vastannutkaan.

 

2. Design- esine / huonekalu, joka ei koskaan tule meille


Surffailin juuri tori.fi:ssä ja vastaan tuli Alvar Aallon suunnittelema nojatuoli, jollaisia (tai ehkä jotain samankailtaisia kopioita?) meillä oli lapsuuden kodin takkahuoneessa kaksi. Ajattelin nojatuolia vilkaistuani ja hintaa hämmästeltyäni, että en tykkää sen ulkonäöstä eikä se ole edes mukava käyttää, joten sellaista meille tuskin ainakaan koskaan tulee.

Pelkistetty suomityyli tuntuu taas nostavan kovasti päätään, mutta se on juuri sellainen tyyli joka saattaa näyttää tosi kivalta jollain muulla, vaikka omaan kotiin en osaisi sitä kuvitella. Osa tämän lajin edustajista on mielestäni jopa aika rumia, vaikka tosi kivojakin yksittäisiä juttuja löytyy.




Mutta nyt kun katson tuossa yllä olevaa Finnish Design Shopista napattua kuvaa niin se näyttääkin yllättäen aika kivalta. Ehkä ei pitäisi koskaan sanoa ei koskaan...


3. Hurmaavimmat henkilöhahmot TV:ssä

Tämä kohta on selkeästi lähinnä entisen tv:n suurkuluttajan sydäntäni. Lapsena ja nuorena katsoin telkkaria todella paljon. Ihan melkein kaikkea mitä sieltä vain milloinkin tuli. On katsottu suomifilmit, chaplinit, vanhat ketut, hercule poirotit, lemmenlaivat, napakympit, hynttyyt yhteen ja näiden päälle vielä paljon sellaista ohjelmaa, josta ihan oikeasti tykkäsinkin. Joskus jäin jopa katsomaan ranskan tv:tä, vaikken osaa sanaakaan ranskaa. Aikuisiällä telkkarin ja elokuvien katseluun ei ollut enää niin paljon aikaa, mutta se oli kuitenkin rakas harrastus aina siihen asti kun esikoinen oppi liikkumaan

On kai siis ymmärrettävää, että tällä historialla yksittäisten henkilöhahmojen valitseminen on lähes mahdotonta. Mutta nimeänpä vaikka muutaman nuoruusiän hurmaavan idolin...


Xena Warrior Princess


Tajusin jo sarjaa seuratessani, että tää on nyt ehkä hivenen noloa, mutta ei voinut mitään, Xena oli vaan niin kova mimmi huonosta käsikirjoituksesta ja lavastuksesta huolimatta, pakko oli katsoa!



 Dark Angelin Max


Dark Angelista tykkäsin ihan oikeasti, mutta sarja jäi harmillisesti vähän kesken. Jessica Alba Maxina oli kyllä niin mun idoli silloin joskus. (Pitää vielä mainita, että olin myös ihan ihastuksissani sarjassa ensimmäistä kertaa näkemääni Jensen Acklesiin...)




Aliaksen Sydney


Alias oli pitkään ihan ykkössuosikkisarja ja Sydney myös aika idoli, vaikka itkeskelikin välillä vähän liikaa. No okei, olihan siinä aika lailla kovaa koettelemusta taustalla, joten hyväksytään.

Myöhemmin tajusin, että eri aikakausina fanittamillani sarjoilla oli jotain yhteistä... 
Huomasin, että kyseiset sarjat olivat kaikki myös teini-ikää lähestyvien varhaisnuorten poikien suosiossa (ehkä ilmeisistä syistä). Johtuikohan oma innostukseni puolestaan alitajuisesta kaipuusta supersankariksi? Ehkäpä minussakin elää feministi jossain syvällä sydämessä...
 

Viime aikainen television katselu on ollut rajallista ja ajoittuu lähinnä iltoihin kun lapset ovat nukkumassa ja jaksamme vielä miehen kanssa katsella Netflixiä (nyt yksin ollessani menen aina lasten kanssa samaan aikaan nukkumaan, en muuten selviäisi päivistä). Yksi yhteinen suosikkisarja on ollut Son's of Anarchy.



Son's of Anarchyn Jackson Teller


Onhan se nyt aika hurmaava. (Vaikka hiusten leikkaaminen olikin ihan hirvittävä pettymys!)

 

4. Suosikki leivonnassa


En leivo oikeastaan koskaan. Sen jälkeen kun miehen pikkusisko lähti kakkubisnekseen, olemme olleet jatkuvasti esimaistelemassa uusia tai täyttämässä jääkaappiamme ylijääneillä leivonnaisilla eli on oikeastaan ihan hyvä, etten koe suurta paloa leipomiseen vielä sen kaiken päälle.

Vuosi sitten löysin kuitenkin Pirkka-lehdestä niin helpon ohjeen, että jopa minä innostuin sitä kokeilemaan. Postailin tästä historiallisesta hetkestä silloin, joten jos ohje kiinnostaa, sen löytää täältä. Kyseessä siis uunijäätelö ja oikein hyvää on!



 

5. Viisi blogisuosikkia ja haasteen antaminen heille

Olen parin viimeisen vuoden aikana löytänyt blogimaailman ja hiljalleen (yleensä aika sattumalta) myös blogeja, joita olen jäänyt ihan seurailemaankin. Mielestäni ne ovat kaikki hyviä, en kai niitä muuten lukisikaan. Yksi on kuitenkin yli muiden: Eeva Kolun Kaikki mitä rakastin. Se on aivan ihastuttava blogi. Jokainen postaus on jollain tapaa merkityksellinen: yleensä niistä tulee hyvä mieli ja usein ne saavat ajattelemaan. Eevalla on uskomaton lahja kirjoittaa ja sanoa asioita lyhyesti, mutta niin ilmeikkäästi. Löydän itseni usein toistelemassa "Eeva Kolukin sanoi sitä" ja "Eeva Kolu kirjoitti just tästä"... Suosittelen blogia ihan kaikille!

Tällaisen hieman hiljaisen blogin kanssa en nyt kehtaa Eeva Kolua tai ketään muutakaan lähteä haastelemaan, ja toisaalta voisin tosiaan listata ihan kaikki seuraamani blogit, mutta laitetaanpa nyt kuitenkin viisi lukemaani, jos vaikka joku löytää niiden joukosta itselleen jotain kiinnostavaa... Mikäli joku mainittujen blogien edustajista sattuu blogiini eksymään niin saa toki haasteen ottaa vastaan!


1. intoilija

2. Kolmen tähden arkea

3. Lumiomena - Kirjoja ja haaveilua

4. Sattumalta

5. Hetkiä


9 kommenttia:

  1. Kiva kun vastasit haasteeseen! Meiltä on löytynyt jo 13 vuoden ajan tuo Aallon tuoli. Perintönä seurannut ja viimeiset puoli vuotta ollut vielä olkkarissa ihan paraatipaikalla. En tykkää siitä yhtään, siinä on vaikeaa istua ja ja... Mutta kun sitä ei "voi" myydä. Että jos haluat teille, täältä irtoisi yksi. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, oli kiva! :) Ei se tuoli varmasti oikeasti ole pahimmasta päästä design-juttuja ollenkaan, mutta tulipa nyt ekana mieleen kun satuin juuri sellaisen näkemään... Pyyntihinta oli muuten 600€ (!!!), joten jos jossain vaiheessa päädytte myymään siitä voi saada ihan hyvinkin!

      Poista
  2. Harmaa vaikuttaa kovin harmooniselta siellä teidän maailmassa.(ulkona ihan eri asia ) Ihanat tapetit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta muuten, että ulkona harmaa on kyllä niin synkkä, että saa mielenkin matalaksi. Hassua, että sisällä siitä kuitenkin tykkää. Tapetti on marimekon lumimarja.

      Poista
  3. Noista supersankarinaisista tulee kyllä mieleen sun lapsuus- ja teinivuodet, sussa nimittäin oli jonkilaista poikatyttöä. Erityisesti mieleen tulee kallioilla leikityt inkkarileikit. Muistat varmaan kuuluisan kommentin "Mä hoitelin ne!" :)

    Uunijäätelön ohje tuli muuten kuin tilauksesta. Mietinkin juuri yksi päivä tuossa, että pitäisipä joskus kokeilla tehdä sitä. Aatella, minä, innokas kokkailija, en ole koskaan uunijäätelöä tehnyt :)

    Matu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joku supersankariwannabe kyllä olin, vaikken ollut perinteisellä tavalla tyttömäinen tyttö tai nykyään kovin naisellinen nainen, mutta poikatytöstä kuitenkin varmaan kaukana... :D Inkkarileikit oli kivoja, ainakin minusta, teistä muista en tiedä :D

      Uunijäätelö on kyllä hyvää, suosittelen! En oo ihan varma voiko sitä edes laskea kokkailuksi, mutta käytetään sitä ainakin vatkainta! (muistaakseni)

      Poista
  4. Mäkin sain nyt vastattua haasteeseen. :) Yhdyn mielipiteeseesi Eeva Kolusta sekä Jackson Telleristä. Jaxin pitkää tukkaa en tosin jäänyt kaipaamaan... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi siis se tukka oli kyllä mun mielestä puolet viehätyksestä! :) Modern Familyn Cameron oli mulla myös listalla, mutta jätin sen tästä pois kun alkoi venyä ja paukkua tuo telkkariosuus :D

      Poista
  5. Olipa täydellinen yllätys tuo Xena! Ja sitä kun luulee lapsensa tuntevansa. (hihhii) Varsinkin esikoisensa, joka sentään sai 3,5 vuotta olla koko maailmani keskus... No, kyllähän sinä aikamoinen pikkuhero olit jossain vaiheessa ainakin suhteessa nuorempiin sisariisi. Sanoja ei tarvitse, kun muistanet sen vessanpönttökuvan, jossa isot aurinkolasit silmilläsi ohjaat ympärilläsi istuvaa hoviasi... :D

    VastaaPoista