keskiviikko 15. tammikuuta 2014

On business

Arvoitus 1. Miltä näyttää hotellihuoneessa johon on ahtautunut nelihenkinen perhe?

Arvoitus 2. Löydätkö kuvasta vauvan?

 


Oletteko käyneet katsomassa Ainoat oikeat? Me kävimme äitini kanssa ja tykkäsimme molemmat. Elokuvan alkukohtaus tapahtuu Hakaniemessä ja hämmästyin oikein miten lämmin läikähdys tuli kun tunnistin paikan jo melko tutuksi: olemme yöpyneet useamman kerran Cumulus Hakaniemessä esikoisen kanssa miehen völjyssä työmatkan ajan. Hotellin lähellä on iso leikkipuisto (joka näkyy myös elokuvassa) ja siellä me ollaan jo monet kerrat puistoiltu ja käyty sen jälkeen lounaalla takana olevassa Rossossa. (Sen jälkeen kun tyttö ei enää viihtynyt rattaissa tuo sijainti osoittautui huomattavasti ydinkeskustaa miellyttävämmäksi.) Oikein mukavia päiviä.

Nyt sitten ensimmäistä kertaa kuopuksen syntymän jälkeen tuli ajankohtaiseksi mukana reissaaminen, sillä miehellä on parin päivän reissu vanhaan kotikaupunkiimme Tampereelle. Hyvän ystäväpariskunnan vauvan laskettu aika oli samoihin aikoihin, joten lähtömme sovittiin jo viikkoja sitten vauvan tervehtiminen mielessä. Vauva tulikin maailmaan jo hyvissä ajoin, joten innoissamme läksimme matkaan uutta ystävää tapaamaan.

Matka alkoi eilen illalla esikoisen tanssitunnin jälkeen. Esikoinen on tähän mennessä nukkunut kaikki pitkät ajomatkat, mutta nyt parempien yöunien toivossa annoimme tytölle iPadin käteen. Noin viisitoista minuuttia Tampereen keskustasta esikoinen sanoi, että hänellä on huono olo ja alkoi oksentaa. Siinä hötäkässä kuopuskin heräsi ja alkoi huutaa. Oikea lapsiperheunelma.

Hotellilla saatiin kuitenkin kamppeet melko hyvin puhdistettua, auto pitäisi vielä viedä pesuun, sain vasta huomiselle ajan. Esikoinen piristyi heti automatkan päätyttyä ja kailotti railakkaasti suihkussa, johon oli hauska päästä vaatteet päällä. Yönkin nukkui hyvin, mutta jostain syystä kuopus valvotti, liekö vieras paikka ollut syynä? Kännykästä oli yöllä akku loppunut ja niinpä heräsin 9.33 esikoisen huhuiluun: "Äitiii, herätyyys!" Siitä sitten rynnättiin kauan odotetulle aamiaisella 9.55. Kiltisti antoivat meidän napata vielä syötävää ja jäädä istuskelemaan kymmenen jälkeenkin. 

Eipä siis mennyt ihan suunnitelmien mukaan tämän reissun aloitus, mutta paremmin kuin vielä eilen autossa pelkäsin. Nyt jännityksellä odotellaan oliko kyseessä vain padin aiheuttama matkapahoinvointi vai kenties yhden oksennuksen vatsatauti, joka kohta puhkeaa meillä muillakin...

Aamupalan jälkeen kun lähdimme kaupungille maisema Koskipuistossa oli häikäisevän kaunis: aurinko paistoi ja pakkanen kimalsi lumisissa oksissa. Otin kännykällä kuvan, mutta enpä sitä tähän padille osaa siirtää, osaatte varmaan kuvitella mikäli liikuitte tänään ulkosalla. Tätä on odotettu.

Talvista viikkoa meille kaikille!

11 kommenttia:

  1. Harmi kun olitte niin kiireisiä ettei ehditty enempää nähdä. Toiv.ens kerralla stten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän meidän nyt kiireisiä pitänyt olla lainkaan, mutta tuo oksennusepisodi ja sen seurauksena mm. autonpesusäätäminen vaan otti kummasti oman aikansa. Aamiainen ja päikkärit kun ottavat myös omansa. Ei kyllä yhtään tylsää hetkeä ollut, vaikka etukäteen niin olisi voinut kuvitella :) Toivottavasti tosiaan ensi kerralla sit! Oli kaikesta huolimatta niin kiva reissu ja mukavaa vaihtelua arkeen että voitais lähteä uudelleenkin :)

      Poista
  2. Elämä se on kuin silkkiä vaan, sylillisen tahtoisin kerrallaan...oksennuksineen päivineen ;)
    En kyl löytänyt kuvasta kuopusta??? Oliko hän siinä sängyn päädyssä makuupussissaan vai ei?! Jotenkin litteältä vaikutti pussukka ja jos oli siellä, niin mitä ihmettä oli nassullaan nauravaisella.
    Ihanaa, että selvisitte matkasta kuitenkin VAIN yhdellä oksennuksella, saitte uusia kokemuksia ja palasitte turvallisesti kotiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, aina pitäisi muistaa ottaa ilolla vastaan kaikki tämän elämän sylilliset!

      Poista
  3. Onneksi selvisitte tosiaan van yhdellä oksennuksella eikä ollut kunnon mahatautia, niin pääsitte vauvaa katsomaan. Toivottavasti nähdään pian uudestaan! Meillä myös suunnitelmissa lähteä tällä viikolla miehen työreissuun mukaan pk-seudulle, jännää. Seuraava työreissu voisikin sitten olla sinne teidän suunnalle, jos multa kysytään. :) PS. Bongasin kuopuksen kuvasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa, että päästiin kuin päästiinkin paikalle, ens kerralla täytyy sit vielä sylitellä oikein kunnolla kun uskaltaa! :) Oispa kivaa jos pääsisitte tänne reissuun miehen mukana!!

      Poista
  4. Hei, tätikin bongasi vaavelin, oikealla alhaalla, pikkuisen kasvoja näkyi, kaikki muu ympäristön väristä eli siinä nurkassa valkoista. Pitääkö paikkansa? Innolla odottelen seuraavaa satua. koko juttu on mulle niin kuin lukis kivaa kuvakirjaa. Pikku likkakin on jo puoli vuotias, joko kohta ryömii ? Siinä perheessä kun kaikki tapahtuu niin nopeasti. Halimukset koko poppoolle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein bongattu, vauva pötkötteli sängyllä valkoinen huppu ja haalari päällään enkä meinannut ensin itsekään löytää sitä kuvasta kaikkien lakanoiden keskeltä vaikka itse kuvan otinkin! :) Tällä hetkellä kierähdellään pitkiäkin matkoja paikasta toiseen. Isosisko aikoinaan oppi vasta kahdeksankuisena ryömimään, vaikka yksitoistakuisena lähti jo kävelemään, eli ryömiminen ja konttaaminen jäivät lyhyiksi vaiheiksi, saa nähdä seuraako pikkusisko samaa mallia... Halimukset myös sinne!

      Poista
    2. En mä sitä vaavelia eka kerralla huomannutkaan, mutta kun sitten otin tarkan silmän esille, niin jopa onnistui. :)

      Poista
  5. Moi! Tulin vielä tähän kertomaan, että voitit blogini arvonnan :) Heittäisitkö mun sähköpostiin osoitetietosi, niin laitan paketin heti tulemaan.

    vahanpatiesin@ymail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tää oli iloinen yllätys! Oon yleensä tosi huono kaikissa keittiöhommissa, mutta innolla odotan miten raakasuklaan valmistus multa onnistuu! :)

      Poista