torstai 20. kesäkuuta 2013

Kesän ensimmäiset mansikat

Viime viikolla kauppareissulla maistelimme tyttäreni kanssa Prismassa tyypilliseen tapaamme hedelmäosastolla mansikoita. Ensimmäistä kertaa maku oli jo ihan yllättävän hyvä ja hinta puolestaan ihan kohtalaisen kohtuullinen, joten päätin ottaa mukaani rasiallisen.

Rasiaa kärryyn pakatessani (toisin sanoen neuvotellessani kuka rasiaa kantaa ja millä tavalla) mansikkapöydän viereen tuli romaniperhe, jonka nuorimmainen, ehkä noin 6-7-vuotias poika, kysyi mansikanmyyjältä: "Saako tästä maistaa?" Johon minua itseäni ystävällisesti palvellut mansikanmyyjä vastasi mielestäni todella kopeasti: 
"No, voit sää siitä yhden ottaa."

Mitä ihmettä?

Itse en edes pikkupojan lailla kohteliaasti kysynyt, vaan marssin suoraan tiskille, otin siitä mansikanpalan omaan suuhuni ja tarjosin myös lapselleni. Ja tosiaan ensimmäistä kertaa vasta tänä vuonna ostin mitään, aiemmin olen tyytyväisenä vain maistellut.

Olen olettanut, että tarjoilulautaselle pilkotut ja varta vasten esille laitetut mansikat ovat todellakin maisteltaviksi tarkoitettuja. On hämmentävää jos kaksikymppinen nuori nainen, joka on nimenomaan palkattu vain ja ainoastaan mansikoita myymään ja niitä maistiaisina tarjoamaan, kokee tarvetta alkaa suojella ja rajoittaa tuotteensa jakelua.

Toivon todella, että myyjän ynseä suhtautuminen johtui siitä, että kyseessä oli lapsi, eikä sen vuoksi maksava asiakas. Pelkään kuitenkin pahoin, että käytös johtui ihan muista asioista.
Tuli surullinen mieli.

En tiedä vaikuttiko episodi, mutta kotona mansikat maistuivatkin aika kitkeriltä ja unohtuivat siksi jääkaappiin. Tältä ne sitten parin päivän päästä näyttivät kun ne taas sieltä löysin. 
Maku oli edelleen melko sama.






Mutta ihanaa, että on taas mansikoita! 
Ja nyt meille tulee ensi kesästä lähtien mansikkakakkusynttäreitäkin, aiemmin ei ole perheessä ollut kesän lapsia, kummallakaan puolella. 
Kohta on.

3 kommenttia:

  1. Mansikoita myyneenä ymmärrän kyllä tuota myyjätyttöäkin (voin vaikka kertoa joskus tästä kokemuksia) mutta äitinä ymmärrän kyllä sinunkin kantasi. :)

    VastaaPoista
  2. Juu, kyllä minäkin ymmärrän, mutta en silti hyväksy :)
    Mutta nämä nyt on näitä, kukapa sitä aina osaisikaan käyttäytyä niin kuin "pitäisi".

    VastaaPoista
  3. Samalta näytti minunkin ensimmäinen mansikkarasiani lojuttuaan kitkeryytensä vuoksi ensin muutaman päivänn jääkaapissa ja lennähtipä sitten biojätteisiin koko satsi :(

    Tuohon miten ja miksi myyjätär romanipoikaa kohteli voisi kertoilla yhtä sun toista, vaan enpä nyt halua, sillä sielu kuplii riemusta: MANSIKKAlapsi on tulossa maailmaan! Sitäpä en ole tajunnutkaan tämän kaiken jännityksen keskellä! Yksilläkään mansikkasynttäreillä perhepiirissämme ja sukummekaan puolesta ole tullut oltua. Äitini toki täyttää nyt 6. päivä jo 86 vuotta, mutta mansikkakakkuja en muista...hmmm...

    Onnellista loppuodotusta Pikku Äidille, Isi Reippaalle ja Isosiukulle, niin ihanaiselle :)

    VastaaPoista