torstai 25. heinäkuuta 2013

Meille tuli vauva!

Nyt se on täällä. Se epämääräinen kuplinta, joka kovan poukkoilun ja sinkoilun kautta muuttui lopulta voimakkaaksi möyryämiseksi vatsassani. Miten kaikkien tuntemusten ja ultrien jälkeen voi olla niin yllättävää tavata lopulta kasvotusten:
  
Sinäkö siellä olitkin?












Tämä jälkimmäinen synnytyskokemus poikkesi ensimmäisestä täysin ja jätti ilmaan useita kertoja toistelemani kysymyksen: "mitä juuri tapahtui?" Kätilö sanoi, että kokemani kaltaisissa nopeissa synnytyksissä pää ei usein ehdi mukaan ja niin kävi minullekin.
Ehkä se osaltaan lisäsi epätodellisuuden tuntua, vaikka aika absurdi olo taisi ensimmäiselläkin kerralla olla. Synnytyskokemuksista kirjoittelisin mielelläni joskus lisää jos sellaiseen vielä aikaa löytyy.
Ihan jo omien ajatusten ja kokemusten kertailemiseksi.






Sairaalassa meidän tarvitsi viipyä tällä kertaa vain kaksi yötä ja niinpä suuntasimme jo lauantaina kotiin, jossa meitä odottelivat minun pikkusiskoni ja vauvan uusi ylpeä isosisko. Sekä pikku- että isosisko olivat olleet isin apuna aamupäivän siivoilemassa kotia vauvan tuloa varten. Myöhemmin seuraamme liittyivät vielä vauvan tulevat kummisedät: siskon mies ja meidän pikkuveljemme, joka toistaiseksi jää edelleen ainoaksi lapsuudenperheeni miesedustajaksi.








Kotiintulosapuskaa. 









Söimme kotiintulopäivänä myös mansikoita, niin kuin ajankohtaan kuuluu, taisi tulla tästä mansikkatyttö.












Nyt meitä on siis neljä. Ja olemme ihan oikeasti olleet neljästään jo kaksi viikkoa. Yleensä niin kovin meneväinen mies on ollut koko ajan paikalla ja osallistunut täysipainoisesti tähän meidän uuteen lapsiperhearkeemme. Jos nyt joka päivä "jotain kivaa" keksivää; huvittelemassa Särkänniemessä, aamupalalla kahviloissa ja lounaalla tai päivällisellä ravintoloissa käyvää perhettä voi arkea eläväksi kutsua.






Isosisko on ollut kovin innoissaan perheen kuopuksesta ja ylpeä uudesta tittelistään. Vauvaa tekisi mieli hoitaa ja paijata välillä hieman kovakouraisesti, mutta muuten ei ole pikkusiskoa kohtaan ilmennyt negatiivisia tunteita. Äiti ja isi ovatkin saaneet itselleen kaikki uuteen tilanteeseen totuttelusta johtuvat purkaukset. Pahoja ne eivät ole olleet, mutta välillä tuntuu, että saa olla koko ajan kieltämässä ja komentamassa kun kaikkea pientä tottelemattomuutta ilmenee jatkuvasti. Tirautin hormonihöyryissäni jo muutaman kyyneleenkin kun tuntui pari päivää siltä kuin suhteemme esikoisen kanssa olisi jo ihan tulehtunut: olen kaiken kannustamisen ja mukaan ottamisen sijaan tiuskinut ja räyhännyt enemmän kuin kahden ja puolen vuoden aikana yhteensä.

Mutta moni meistä esikoisista on joutunut tämän vaiheen läpikäymään ja selvinnyt siitä ihan kunnialla. Mahdollisesti jopa omaksi parhaaksemme olemme joutuneet hieman oikeuksistamme luopumaan... Silti riipaisee kun pitkään jo omassa huoneessaan nukkunut ensimmäiseni kysyy ääni väristen, että "miksi minun pitää olla yksin, miksi vauva saa olla teidän kanssa?" Muutamia kertoja olemme jo nukkuneet yhdessä koko perhe kun ei ole sydän kestänyt kummallakaan vanhemmalla jättää pikkuista isoa tyttöä yksin.





Kenenkäs nuo karvaiset jalat tuossa keskellä ovat?







Kovasti jo odotan sitä kun siskokset kohta leikkivät yhdessä. Oma siskoni on myös paras ystäväni. Ystävystyimme tosin varsinaisesti vasta teini-ikäisinä, mutta ystävystyimme kuitenkin. 



16 kommenttia:

  1. Mumma Kreetalla katselee voihkien ja huokaillen kyyneleet silmissa TATA SUURTA PIENTA IHMETTA !!! Miten kaunis ja suloinen HAN onkaan ja miten mummaa jannittaakaan nahda viikon aikana tapahtuneet muutokset toisen Perintoprinsessan olemuksessa. Ikava teita kaikkia on suunnaton, mutta ylihuomenna taas pusitellaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pääsitte reissuun rentoutumaan, ihanaa kun tulitte takaisin!
      Hän on kyllä kaunis ja suloinen! :)

      Poista
  2. Tati taalla sydan pakahtuen katselee pikkuneidin kuvia! Tadin ja mumman paapuheenaiheet Kreetalla ovatkin tainneet olla nama pikkuprinsessat. Ihanaa, etta olette paasseet viettamaan noin virkeita ja vilkkaita ensipaivia pienokaisen kanssa (verratan isosiskon ensipaiviin pimeana ja kylmana marraskuuna). Kuinkohakohan valo ja aurinko, vilske ja vilina vaikuttavatkaan vauvan persoonan kehitykseen, heti synnyttyaan kun paasee osaksi elaman aurinkoisimmista hekista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, vaikea kuvitella, etteivät nämä elämän alkutaipaleet jotenkin vauvoihin vaikuttaisi. On kyllä näin äidinkin näkökulmasta ollut täysin erilainen tämä vauva-arkeen lähteminen kuin talvivauvan kanssa! Suosittelen kaikille kesävauvoja, vaikka järkeilyn perusteella se kevätvauva kuulostaa edelleen ihan kaikista parhaalta vaihtoehdolta! :) Mutta kivaa on ollut päästä nytkin heti liikkeelle.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Oon pitkään ootellut koska kirjoittelet tänne. Oli ihana lukea teidän arjesta uuden lapsukaisen kanssa. Heti synnytyksen jälkeisissä kuvissa huomasin että pikkuneidillä on tummat hiukset, ihan kun toisellakin pikkusiskolla, Matleenalla :) Mutta myöhemmissä kuvissa hiukset ovatkin jo hieman vaalentuneet, eli tuleeko hänkin äitiinsä ja isosiskoonsa?
    Lempikommenttini oli "ja paijata välillä hieman kovakouraisesti", kyllä se siitä, kaikki järjestyy, ja pian Lilja tottuu uuteen perheenjäseneen. Odotan innolla pikkuneitien näkemistä! Tsemppiä! ps. Hänkin on siis rapu horoskoopilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tummempi oli, mutta tosiaan vaalentunut, vaikka niin tuo teki aikoinaan tuo omakin pikkusiskoni. Ulkonäköarvioita on taas kovasti tehty, mutta nyt näyttää siltä, että vauva taitaa olla aika tarkka kopio isosiskostaan! Liekö sitten minun näköiseni vai ihan oma sekoitus isiä ja äitiä?

      Ihan kohta jo nähdään! Ootko muuten täällä pitkään? Jos häissä ei ehdi kunnolla jutella niin ois kiva nähdä myös ennen tai jälkeen jos ehdit?

      Poista
    2. Moi! Oon Suomessa kolmisen viikkoa ja suunnitteilla olisi viettää elokuun viimeinen viikko Jyväskylässä. Palaan takaisin 2.9. Vielä en tasan tarkkaa tiedä milloin tulemme mutta heti kun se varmistuu niin otan ehdottomasti yhteyttä ja nähdään! :)

      Poista
  5. Ihana mytty ja tunnelmallisia kuvia! <3 Eiköhän se isosiskokin sieltä pikkuhiljaa kasva uuteen rooliinsa, kaikilla meillä esikoisilla on vaan aikanaan ollut se luopumisen tuska omasta erityisasemastamme. Olihan L kuitenkin selvästi ylpeä ja innoissaan pikkusiskosta, mikä on oikein hyvä lähtökohta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä nyt on jo tapahtunut selvää muutosta parempaan päin, vaikka välillä mennään taas takapakkia, eilen mm. veti vauvaa hiuksista niin että vauva alkoi ihan itkeä... Aikamoisen ristiriitaisia taitavat tunteet edelleen olla vauvaa kohtaan: toisaalta on ihan hirvittävän innoissaan ja "lakastaa yksin vauvaa" ja toisaalta se vähän jurppii kun toinen saa niin paljon huomiota...

      Poista
  6. Voi miten mukavaa nähdä kuvia vauvelista ja lukea tarinaa uuden elämän kulusta. Toivotaan, että jatkuu yhtä mukavasti. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samaa toivon minäkin! Isi lähti maanantaina töihin ja nyt on mennyt ainakin nämä kaksi ensimmäistä päivää kolmestaan ihan mukavasti! Eiköhän tämä tästä... :) Vaikka omaa aikaa (ja sillä tarkoitan ihan vessassa käyntejä ja suihkuja ym) on nyt yhtäkkiä huomattavasti vähemmän kun toinen käsipari hävisi... :)

      Poista
  7. Kivaa että kaikki on lähtenyt hyvin rullaamaan, varmasti kaikki hakevat paikkaansa uudessa tilantessa, mutta eiköhän se siitä. :) Kiinnitin muuten huomiota ihan epäoleelliseen seikkaan, onko teidän pikkuisella koon 2 vaippa käytössä heti? Kun meidän neiti syntyi melkein kilon isompana ja käytti ykkösiä ekan kuukauden. Mitä väliä tällakin on, pisti vaan silmään. :D

    Onnea vielä pikkuisesta! Toivottavasti näemme hänet piakkoin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!

      Laittoivat synnyntyssalissa tosiaan tuon kakkosvaipan. Huoneessakin oli vain niitä kakkosia, mutta sain ykkösvaippoja kun pyysin. Kotona käytettiin ykkösvaippoja kaksi pakettia mutta siirryttiin sitten kakkosiin kun tuntuivat jotenkin paremmilta, vaikka painon mukaan se ykkönen menisi kai vieläkin...

      Toivottavasti nähdään ensi viikolla! :)

      Poista
  8. Epäolennaisuuksia lisää: Mikä toi Mummy Clip on noissa vaunuissa?

    Ja olennaisuuksi: Aivan ihana pieni tyttö!! Ja tsemppiä sisarkateuden kanssa. Samulilla oli juuri se väkivaltaisin kausi 2-vuotiaana kun tytöt syntyi. Onneksi ne pikkiriikkisetkin vauvat on yllättävän lujaa tekoa, mutta kyllä siinä sai olla tarkkana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain Mummy Clipin joululahjaksi ja mietin että mikäs hömpötys tämä tällainen on, mutta kokeilin kuitenkin kerran ja huomasin, että se on aika kätsy! Siinä voi siis kantaa tavaroita :) Oon roudannut sillä muutamiakin kauppakasseja kerraalla ja siinä voi kantaa aika painavaakin kassia! Eli periaatteessa se on ihan koukku vaan.

      Ihanaa kuulla, että jollain muullakin on ollut väkivaltainen kausi, oon ollut ihan hämmnetynyt kun tuo meidän neiti nykyään läpsii ja raapii (minua lähinnä) aina silloin tällöin, että mitä olen tehnyt väärin, mutta ehkä se on vaan joku normaali vaihe? Onhan? :) Mietin kyllä juuri sunnuntaina kun yllätin työntämästä pihlajanmarjaa vauvan suuhun, että miten me saadan tuo vauva varttumaan hengissä, mutta pitää tosiaan vaan olla tosi tarkkana.

      Toivottavasti nähdään pian!

      Poista